Wat eten we vandaag?

Eén van de belangrijkste vragen die iedereen dagelijks stelt is ‘wat eten we vandaag?’. Voor het antwoord kun je kiezen uit zoveel mogelijkheden, dat het niet meevalt om een beslissing te nemen. Een factor die van belang is, is hoeveel tijd je hebt om zelf eten te bereiden. Als je helemaal geen tijd hebt ga je naar een restaurant of een andere eetgelegenheid. Het lukt vast wel om iets lekkers van de menukaart te kiezen.

Zelf eten maken

Wie besluit om zelf eten te maken krijgt ook te maken met de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Het eerste wat je ter inspiratie kunt doen is de inhoud van de koelkast inspecteren. Als daar spullen in liggen heb je al een mooi uitgangspunt voor de maaltijd en dan kost het minder moeite om daar gerechten bij te zoeken. Als je niets meer in huis hebt is de keus best lastig. Je kan dan naar de winkel gaan en je laten inspireren door de gerechten die in de reclame zijn of door tips in de folders.

Op zoek gaan naar inspiratie

Vooral als je niet zoveel ervaring hebt in het bereiden van maaltijden is het lastig om in de winkel ingrediënten uit te kiezen. Volgens een recept werken is gemakkelijker, want dan kun je een boodschappenlijstje maken. Recepten zijn gelukkig overal te vinden. In kookboeken, op internet. En als dat ook geen soelaas biedt hoef je alleen maar de televisie aan te zetten. Want er worden de hele dag door kookprogramma’s uitgezonden met leuke suggesties voor een maaltijd.

Alles thuis laten bezorgen

Er is nog een andere manier om nooit te hoeven worstelen met de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Je laat dan een paar keer in de week ingrediënten thuis bezorgen met een recept erbij. De maaltijd moet je dan zelf bereiden. Op die manier ben je altijd verzekerd van verse ingrediënten en een lekkere maaltijd. En je hebt bovendien de kans om eens wat nieuwe recepten te proberen. Maar het fijnste is, dat je niet meer hoeft na te denken over de vraag ‘wat eten we vandaag?’.